Do dużej miski wlać mleko i śmietankę oraz przecier jabłkowy. Dodać jaja oraz przyprawy i opcjonalnie cukier jeśli chcesz uzyskać bardziej słodki pudding.
Porządnie wymieszać do połączenia się jajek z resztą składników. Wsypać sucharki oraz żurawinę do reszty składników. Całość mieszać aż wszystkie sucharki będą obtoczone w płynnej masie.
Odstawić na około 10-15min i w tym czasie nagrzać piekarnik do 180°.
Po tym czasie napełnić kokilki do pełna masą chlebową i opcjonalnie posypać każdy pudding cukrem. Piec przez około 25min.
Można podawać z lodami na gorąco, na zimno z sosem waniliowym lub po prostu spróbować sam.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji