Przekąski z grillowaną papryką, awokado i pesto bazyliowym

Składniki:
  • Skorpory czosnkowe
  • świeże papryki czerwone
  • dojrzałe awokado
  • garść orzeszków piniowych
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • 2 garści świeżej bazylii
  • parmezan
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Z papryk wydrąż gniazda nasienne i pokrój w plastry, a następnie ugrilluj.
  2. Na Skorporach ułóż ugrillowane plastry papryki i kawałki awokado.
  3. Orzeszki piniowe lekko podpraż , a następnie zblenduj z oliwą i świeżą bazylią.
  4. Powstałym pesto skrop Skorpory i posyp płatkami parmezanu.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji