Przekąski „po polsku” ze Skorpora z kminkiem

Składniki:
  • Skorpory z kminkiem
  • 200 g zielonego groszku (mrożonego luz świeżego)
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • ogórki kiszone
  • pęczek podsuszanej kiełbasy
  • świeży koperek

Przygotowanie:

  1. Groszek ugotuj, a następnie odcedź i zblenduj z dodatkiem przypraw, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny.
  2. Tak przygotowaną pastę nałóż na skorpory.
  3. Na wierzchu każdej przekąski ułóż kilka plastrów kiełbasy oraz ogórka kiszonego.
  4. Całość posyp posiekanym koperkiem.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji