Pomarańczowe tiramisu z Mamutkami SkładnikiKrem:500 g serka mascarpone150 g cukru pudrusok z 1 pomarańczyWarstwa owocowa:5 pomarańczy3 łyżki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej1 galaretka pomarańczowaDodatki:2 opakowania Mamutków200 ml mleka (lub kawy)owoce cytrusowe do dekoracji: pomarańcze, mandarynki, grejpfrut, grejpfrut sweetie, pomelo itp. PrzygotowanieObrać 5 pomarańczy, usunąć białe błonki, pokroić na cząstki, dodać do garnka (wraz z sokiem).Dodać cukier i mąkę, gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje.Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, wymieszać, ostudzić. Nałożyć na dno pucharków.Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy.Mamutki namoczyć w mleku (lub kawie), nakładać do pucharków warstwowo, wraz z kremem.Wierzch udekorować owocami. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DORITO TACOS🌮 Z KURCZAKIEMNastępny wpisNastępne PROSPERITY SALAD🥗 NA CHIŃSKI NOWY ROK🐲