Podpłomyki z pastą z brokułu Składniki: Podpłomyki:250 g mąki pszennejokoło 120 ml ciepłej wody1 łyżeczka suchych drożdży1 łyżeczka cukru1 łyżka oliwyszczypta soliDodatki:1 brokuł2 ząbki czosnku50 g orzechów nerkowca1 czerwona cebula + zalewa (100 ml gorącej wody, 5 łyżek octu, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka soli)Grzanki ziołowesól, pieprz Przygotowanie:Cebulę pokroić w plastry. Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dodać cebulę. Odstawić na minimum godzinę.Ze składników na podpłomyki zagnieść ciasto drożdżowe, przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na około 40 minut.Brokuł ugotować, zblendować z czosnkiem i orzechami, doprawić solą i pieprzem.Wyrośnięte ciasto podzielić na kilka części, każdą rozwałkować na cienki placek. Smażyć na suchej patelni z dwóch stron.Posmarować pastą z brokułu, posypać pokruszonym serem feta, na wierzch nałożyć cebulę, posypać Grzankami ziołowymi. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WYPIEKAMY DLA DOBRA PLANETY🌍Następny wpisNastępne HUMMUS Z GRILLOWANĄ MARCHEWKĄ