Przygotowanie:
1. Ciepłą wodę wlać do kielicha blendera. Dodać jajko, oliwę i sól.
2. Całość zblendować, a następnie dodać Panier z ciecierzycy. Odstawić w kielichu na około 30 minut. Po tym czasie znów zblendować.
3. Całość przelać do misy miksera z końcówką do wyrabiania ciasta. Dodać mąkę i całość zagnieść około 5 minut. Jeśli ciasto zbytnio się klei – dodać mąkę.
4. Podzielić na cztery mniejsze kulki. Rozwałkować na cienkie placki i smażyć na rozgrzanej patelni około 5 minut z każdej strony.
5. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Spody posmarować wymieszanym koncentratem z wodą. Porwać mozzarellę, pokroić pomidorki, rozłożyć równomiernie na pizzy i piec około 6-8 minut na najwyższym poziomie.
6. Bazylię umyć i osuszyć i dodać na upieczoną już pizzę.