Pistacjowe tiramisu z truskawkami

                                    Składniki:  

  • 500 g bardzo gęstego jogurtu
  • 80 g cukru pudru
  • 3 łyżki pasty pistacjowej
  • opakowanie Mamutków
  • 200 ml naparu z kawy (lub kakao)
  • 500 g truskawek
  • 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 50 ml gorącej wody
  • posiekane pistacje

Przygotowanie:

  1. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i pastą pistacjową. Dodać żelatynę, wymieszać.
  2. Odstawić do lodówki, aż masa zacznie tężeć.
  3. Pokroić truskawki.
  4. Mamutki namoczyć w naparze z kawy, układać naprzemiennie w szklance wraz z truskawkami i kremem pistacjowym.
  5. Posypać posiekanymi pistacjami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.