Pistacjowe tiramisu z truskawkami Składniki: 500 g bardzo gęstego jogurtu80 g cukru pudru3 łyżki pasty pistacjowejopakowanie Mamutków200 ml naparu z kawy (lub kakao)500 g truskawek1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 50 ml gorącej wodyposiekane pistacje Przygotowanie:Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i pastą pistacjową. Dodać żelatynę, wymieszać.Odstawić do lodówki, aż masa zacznie tężeć.Pokroić truskawki.Mamutki namoczyć w naparze z kawy, układać naprzemiennie w szklance wraz z truskawkami i kremem pistacjowym.Posypać posiekanymi pistacjami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z PULPECIKAMI MIĘSNYMI, PLASTRAMI MARYNOWANEJ MARCHEWKI, GIRLLOWANĄ CUKINIĄ I DIPEM Z HARRISYNastępny wpisNastępne PULPECIKI Z KALAFIORA NA HUMMUSIE, Z PIECZONYMI POMIDORKAMI, SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ I RUKOLĄ