Pinsa z sucharków

Składniki:

  • Sucharki bez dodatku cukrów
  • 500 ml bulionu
  • szynka parmeńska
  • burrata
  • bazylia
  • rukola
  • puszka pomidorów pelatii
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ cebuli
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, szczypta cukru

Wykonanie:

  1. Na oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać pomidory, doprawić i całość gotować, aż powstanie gęsty sos.
  2. Sucharki namoczyć w bulionie, ułożyć na papierze do pieczenia w prostokątny kształt. Posmarować wierzch sosem.
  3. Piec w temp. 200°C przez około 8 minut. Wyjąć z piekarnika, nałożyć dodatki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.