Strona główna » PIECZONE ZIEMNIAKI FASZEROWANE KOZIM SERKIEM, JARMUŻEM I BEKONEM
Pieczone ziemniaki faszerowane kozim serkiem, jarmużem i bekonem
Składniki:
4-5 dużych ziemniaków o dość podobnej wielkości
300 g kremowego serka koziego
2-3 ząbki czosnku
garść jarmużu
około 100 g boczku w plastrach
około 4-5 sztuk Sucharków bez cukrów
sól, pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Ziemniaki wyszorować, rozkroić wzdłuż (nie do końca) następnie doprawić solą i pieprzem, polać oliwą, owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 40-60 minut (do miękkości).
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać posiekany czosnek, podsmażyć 30 sekund, a następnie dodać jarmuż.