Pieczone jabłka z nadzieniem z sucharków i bakalii Składniki: 4 jabłka70g Sucharków bez dodatku cukrów70g rodzynek50g orzechów włoskich50g migdałów w płatkachokoło 170g płynnego miodu1 łyżeczka cynamonujogurt naturalny do podania Przygotowanie:Sucharki pokruszyć, dodać bakalie i miód wymieszać.Jabłka przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne, ułożyć na blaszce do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec około 15 minut.Wyjąć, nałożyć masę z sucharków i bakalii, zapiec jeszcze przez około 5 minut.Podawać na ciepło z jogurtem naturalnym. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TIRAMISU CZEKOLADOWE Z POMARAŃCZĄNastępny wpisNastępne SMAŻONE WARZYWA PO AZJATYCKU Z TOFU I GROSZKIEM PTYSIOWYM