Pasztet z cukinii

                                                                    Składniki:  

  • 1 kg warzyw z rosołu/bulionu
  • 200 g kaszy jaglanej
  • około 50 g suszonych pomidorów
  • 5 Sucharków z mąką pełnoziarnistą
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki w proszku słodkiej
  • ½ łyżeczki papryki w proszku ostrej
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Ugotowane warzywa rozgnieść widelcem.
  2. Kaszę jaglaną ugotować, dodać do warzyw wraz z pokruszonymi sucharkami, jajkiem, pokrojonymi suszonymi pomidorami i przyprawami.
  3. Wymieszać masę, przełożyć do formy keksowej, piec w temp. 180°C przez około 50 minut.
  4. Kroić po ostudzeniu.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.