Pasta z orzechów włoskich i papryki

Składniki:
  • 300 g orzechów włoskich
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • opakowanie Skorporów pszennych

Przygotowanie:

  1. Usuń gniazdo nasienne z papryk, owiń je w folię aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC, piecz przez około 40 minut.
  2. Do misy blendera włóż upieczoną paprykę, dodaj orzechy, czosnek, dopraw solą i pierzem, zmiksuj.
  3. Posmaruj pastą Skorpory pszenne.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji