Parfait chałwowe z malinami i biszkoptami

                                                                    Składniki:  

  • ½ opakowania Biszkoptów wrocławskich
  • 200 g malin
  • 500 g serka mascarpone
  • 250 g chałwy waniliowej
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i chałwą. Dodać maliny, delikatnie wymieszać.
  2. Blaszkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Wylać masę chałwową, wierzch wyłożyć biszkoptami. Wstawić do zamrażarki na 6-8 godzin, aż masa całkowicie zamarznie.
  3. Wyjąć z blaszki, pokroić i podawać w plastrach ze świeżymi malinami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.