Panierowane młode warzywa z dipem z awokado i sosem tzatziki Składniki:1 kalarepa4-5 rzodkiewek2-3 marchewki2 jajka1 szklanka panieru z ciecierzycy1 awokado2/3 szklanki jogurtu greckiego2 ząbki czosnku1 mały zielony ogóreksok z limonki/cytrynysól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Awokado obrać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki, rozgnieść widelcem.Następnie dodać 2 łyżki jogurtu greckiego, wymieszać.Do pozostałego jogurtu greckiego dodać ogórek, czosnek, doprawić solą, pieprzem i sokiem z limonki, zmiksować blenderem.Rzodkiewki przekroić na połówki.Kalarepę obrać, pokroić w plastry.Marchewki umyć, pokroić na ćwiartki.Wrzucić do wrzącej wody, obgotować przez około 7-10 minut.Odcedzić.Jajka wymieszać widelcem. Maczać w nich warzywa, a następnie panierować w panierze z ciecierzycy.Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Podawać z dipami. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KANAPECZKI Z PASTĄ Z ŁOSOSIA I SZPARAGAMINastępny wpisNastępne GNOCCHI W LEKKIM SOSIE ŚMIETANOWYM Z ZIELONĄ FASOLKĄ I CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ