PANIEROWANA CUKINIA

                                                                    Składniki:  

  • 1 duża cukinia

  • sól i pieprz 

  • słodka papryka

  • czosnek granulowany

  • jajko

  • Panier z ciecierzycy 

  • olej do smażenia 

 

Sos

  • 120 g majonezu

  • 120 g śmietany 18%

  • 30 g tartego chrzanu

  • pół łyżeczki soli 

Przygotowanie:

  1. Cukinię kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem oraz czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. 
  2. Do jednej miski wbijamy jajko do drugiej wsypujemy panier. Każdy plasterek cukinii za maczamy w jajku, a później w panierce. 
  3. Smażymy na oleju.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji