Paluszki w tempurze🐾 Składniki:Tempura:2 opakowania Irbis Fingers½ szklanki mąki pszennej½ szklanki mąki kukurydzianej1 szklanka lodowatej wody1 żółtkoszczypta soliolej do smażeniaDip łososiowy:200 g upieczonego filetu z łososia100 g wędzonego łososia3 ząbki czosnku2 łyżki serka twarogowego2 łyżki gęstego jogurtuprzyprawy do smaku: pieprz biały, sól, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytrynyDip tuńczykowy:250 g tunczyka z puszki w sosie własnym (po odsączeniu)3 ogórki konserwowe1 mała cebula2-3 łyżki gęstego jogurtuprzyprawy do smaku: pieprz biały, sól, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytrynyWykonanie:Wszystkie składniki na dip łososiowy umieścić w misce, doprawić i zblendować.To samo postąpić ze składnikami na dip tuńczykowy.Mąki, wodę, żółtko i sól wymieszać. Zanurzać w mieszance paluszki Irbis Fingers i smażyć je na głębokim oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z dipami rybnymi. Wykonanie:Wszystkie składniki na dip łososiowy umieścić w misce, doprawić i zblendować.To samo postąpić ze składnikami na dip tuńczykowy.Mąki, wodę, żółtko i sól wymieszać. Zanurzać w mieszance paluszki Irbis Fingers i smażyć je na głębokim oleju na złoty kolor.Odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z dipami rybnymi. TARTA NA SPODZIE Z SUCHARKÓW BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BANANOWE BATONIKI🍌🐵Następny wpisNastępne BULGOGI🥢Z DRAGON FINGERS🐲