Paluszki w tempurze🐾

Składniki:

Tempura:

  • 2 opakowania Irbis Fingers
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka lodowatej wody
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Dip łososiowy:

  • 200 g upieczonego filetu z łososia
  • 100 g wędzonego łososia
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki serka twarogowego
  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • przyprawy do smaku: pieprz biały, sól, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytryny

Dip tuńczykowy:

  • 250 g tunczyka z puszki w sosie własnym (po odsączeniu)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu
  • przyprawy do smaku: pieprz biały, sól, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, sok z cytryny

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na dip łososiowy umieścić w misce, doprawić i zblendować.
  2. To samo postąpić ze składnikami na dip tuńczykowy.
  3. Mąki, wodę, żółtko i sól wymieszać. Zanurzać w mieszance paluszki Irbis Fingers i smażyć je na głębokim oleju na złoty kolor.
  4. Odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z dipami rybnymi.

 

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki na dip łososiowy umieścić w misce, doprawić i zblendować.
  2. To samo postąpić ze składnikami na dip tuńczykowy.
  3. Mąki, wodę, żółtko i sól wymieszać. Zanurzać w mieszance paluszki Irbis Fingers i smażyć je na głębokim oleju na złoty kolor.
  4. Odsączyć na papierowym ręczniku, podawać z dipami rybnymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.