Nuggetsy w Panierze kukurydzianym

Składniki:
  • 2 filety drobiowe
  • Panier kukurydziany
  • 1 szklanka mleka
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • olej rzepakowy
  • przyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

  1. Filety pokój na małe, podłużne kawałki.
  2. W misce zblenduj na jednolitą masę mleko, mąkę, jajko, czosnek oraz przyprawy.
  3. Każdy kawałek mięsa obtocz w powstałej masie, a następnie w panierze kukurydzianym.
  4. Nuggetsy smaż na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.