Nuggetsy w Panierze kukurydzianym Składniki:2 filety drobiowePanier kukurydziany1 szklanka mlekapół szklanki mąki pszennej1 ząbek czosnku1 jajkoolej rzepakowyprzyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra Przygotowanie:Filety pokój na małe, podłużne kawałki.W misce zblenduj na jednolitą masę mleko, mąkę, jajko, czosnek oraz przyprawy.Każdy kawałek mięsa obtocz w powstałej masie, a następnie w panierze kukurydzianym.Nuggetsy smaż na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony. SERNIK PISTACJOWY BUŁECZKI CYNAMONOWE Z SOSEM WANILIOWYM DESER NA WALENTYNKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni FALAFEL Z PANIEREM Z CIECIERZYCYNastępny wpisNastępne WEGETARIAŃSKIE KROKIETY Z PANIEREM WIELOZBOŻOWYM