Nuggetsy w Panierze kukurydzianym

Składniki:
  • 2 filety drobiowe
  • Panier kukurydziany
  • 1 szklanka mleka
  • pół szklanki mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • olej rzepakowy
  • przyprawy: sól, pierz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

  1. Filety pokój na małe, podłużne kawałki.
  2. W misce zblenduj na jednolitą masę mleko, mąkę, jajko, czosnek oraz przyprawy.
  3. Każdy kawałek mięsa obtocz w powstałej masie, a następnie w panierze kukurydzianym.
  4. Nuggetsy smaż na rozgrzanym oleju około 2 minuty z każdej strony.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji