Naleśniki z Panieru z ciecierzycy z szynką parmeńską, szparagami i rukolą Składniki:1 szklanka Panieru z ciecierzycy1/2 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka1 szklanka wody gazowanej1 jajkopęczek szparagówkilak plasterków szynki parmeńskiejgarść rukolisól, pieprzopcjonalnie: sok z cytryny oraz posiekany szczypiorek do dekoracji Przygotowanie:Do miski wsyp panier z ciecierzycy, mąkę pszenną, mleko, wodę oraz wbij jajko.Wszystko zmiksuj do powstania jednolitej masy, po czym odstaw na kilka minut.Z masy usmaż naleśniki (ciasto wychodzi dość kruche, więc warto smażyć naleśniki o mniejszym rozmiarze, aby łatwiej było je przekręcić na patelni).Szparagi umyj, oderwij zdrewniałą końcówkę, po czym ugotuj je na parze lub w wodzie.Na naleśniki wyłóż kilka listków rukoli, szparagi oraz szynkę.Całość dopraw solą i pieprzem, opcjonalnie sokiem z cytryny. Na wierzchu posyp szczypiorkiem. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni BATATY FASZEROWANE SZPINAKIEM, SEREM FETA I GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne TACOS Z KURCZAKIEM I CHRUPIĄCĄ SAŁATKĄ Z SKORPORAMI