Mini tartaletki czekoladowe z malinami i białą czekoladą Składniki: Spódopakowanie Sucharków z rodzynkami100g masła100g gorzkiej czekoladyKrem250g serka mascarpone400g śmietany 36%100g czekolady białej50g czekolady mlecznej500g świeżych malin2-3 kostki białej czekolady do posypaniamięta Przygotowanie:W malakserze rozdrobnić sucharki na drobno.W garnuszku rozpuścić masło z czekoladą gorzką do połączenia składników.Dodać okruszki z sucharków i całość porządnie wymieszać.Foremki do mini tart wyłożyć folią a następnie rozłożyć całą masę równomiernie na spód i boki. Schłodzić min 3h w lodówce.Czekoladę białą i mleczną rozpuścić w kąpieli wodnej.Stopniowo dodawać śmietanę i mascarpone. Wymieszać do połączenia.Całość przełożyć do misy miksera i ubić na puszysty krem. Rozdzielić na schłodzone spody.Udekorować malinami oraz startą czekoladą i miętą. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni JAJKA FASZEROWANA POD KOŁDERKĄ Z BUŁKI TARTEJNastępny wpisNastępne BANOFFEE