Mięsne pulpeciki ze Skorporami pszennymi w kolorowym sezamie Składniki:500 g mięsa mielonego wołowo – wieprzowegoSkorpory pszenne1 jajkopół szklanki czarnego sezamupół szklanki białego sezamupół szklanki jogurtu greckiego3 ząbki czosnkusól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Skorpory zalej wodą, a następnie odsącz i dodaj do mięsa wraz z jajkiem, solą i pieprzem.Wyrób mięsną masę, a następnie uformuj z niej kulki.Każdą kulkę obtocz w mieszance dwóch rodzajów sezamu, po czym usmaż w głębokim oleju (około 7 minut).Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, dopraw solą oraz pieprzem i podawaj wraz z usmażonymi kulkami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŁÓDKI Z CYKORII Z KURCZAKIEM I GRZANKAMI CZOSNKOWYMINastępny wpisNastępne KANAPKI ZE SKORPORÓW GRAHAM Z KOZIM SEREM, SZPINAKIEM I DUSZONYMI PIECZARKAMI