Mięsne pulpeciki ze Skorporami pszennymi w kolorowym sezamie

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
  • Skorpory pszenne
  • 1 jajko
  • pół szklanki czarnego sezamu
  • pół szklanki białego sezamu
  • pół szklanki jogurtu greckiego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Skorpory zalej wodą, a następnie odsącz i dodaj do mięsa wraz z jajkiem, solą i pieprzem.
  2. Wyrób mięsną masę, a następnie uformuj z niej kulki.
  3. Każdą kulkę obtocz w mieszance dwóch rodzajów sezamu, po czym usmaż w głębokim oleju (około 7 minut).
  4. Jogurt wymieszaj z rozdrobnionym czosnkiem, dopraw solą oraz pieprzem i podawaj wraz z usmażonymi kulkami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji