Sałatka z roszponką, rzodkiewką i łososiem Składniki: 400 g filetu z łososiaRoszponka1 zielony ogórek5-6 rzodkiewek1 awokado200 ml gęstego jogurtuSól, pieprz, sok z cytryny, czosnek suszonyGrzanki ziołowe Przygotowanie:Filet z łososia doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni na złoty kolor. Skropić sokiem z cytryny.Roszponkę rozłożyć na talerzu, ułożyć rzodkiewkę i ogórek pokrojone w plastry. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Awokado z jogurtem zmiksować blednerem, doprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i sokiem z cytryny.Na sałatkę położyć usmażony filet z łososia, dodać dip awokado, posypać obficie Grzankami ziołowymi. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, RZODKIEWKĄ, ŁOSOSIEMNastępny wpisNastępne AZJATYCKA SAŁATKA Z CZERWONĄ PAPRYKĄ, MANGO I PIERSIĄ Z KACZKI