Lody o smaku owoców leśnych z chrupiącą warstwą z Sucharków z rodzynkami Składniki:500ml jogurtu naturalnego1 szklanka malinpół szklanki jagódpół szklanki jeżynpół szklanki borówek1 łyżka ksylitolu50g białej czekoladySucharki z rodzynkami Przygotowanie:Jogurt naturalny, wszystkie owoce oraz ksylitol zblenduj na gładką masę.Pokrusz sucharki z rodzynkami, a białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie wymieszaj z nią sucharki.Do foremek na lody wlej mus jogurtowo – owocowy, następnie wbij patyczki, a na koniec dodaj warstwę sucharków.Lody włóż do zamrażarki na około 6 godzin.Po tym czasie wyciągnij lody, a w przypadku gdyby ciężko wychodziły z foremek możesz delikatnie zanurzyć je w ciepłej wodzie na kilka sekund. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWY DESER PORZECZKOWO – MALINOWY Z BISZKOPTAMINastępny wpisNastępne ETON MESS Z MANGO, MARAKUJĄ I MAMUTKAMI