po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, koperku i natki pietruszki
Przygotowanie:
Filety z kurczaka zamarynuj w słodkiej papryce, oregano, soli, pieprzu i oliwie. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Paprykę, pomidory, ogórek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Staraj się nie mieszać składników tak, aby można było ułożyć je warstwowo na sałatce.
Zgrilluj filety z kurczaka. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki dressingu, na końcu doprawiając solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Na dnie naczynia ułóż liście sałaty, a na nich warstwowo kolejne warzywa i plastry kurczaka. Posyp grzankami i obficie polej dressingiem.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji