Kulki ryżowe z mozarellą, Skorporami pomidorowymi i dipem bazyliowym Składniki:200 g ryżuSkorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem2 kulki mozzarelli1 jajkoBułka Tarta Wrocławskapół szklanki jogurtu naturalnegopęczek bazylii2 ząbki czosnkupo łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrejsól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Ugotowany ryż wymieszaj z wcześniej namoczonymi i odsączonymi skorporami.Do masy dodaj jajko, pokrojoną w kostkę mozarellę, sól, pieprz oraz obie papryki.Wyrób masę, a następnie uformuj z niej kulki, które obtocz w bułce tartej.Kulki usmaż na głębokim tłuszczu i podawaj z sosem ze zblendowanego jogurtu, czosnku oraz bazylii. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KANAPKI ZE SKORPORÓW GRAHAM Z KOZIM SEREM, SZPINAKIEM I DUSZONYMI PIECZARKAMINastępny wpisNastępne KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I AWOKADO Z CHIPSAMI Z BEKONU I GROSZKIEM PTYSIOWYM