Kulki ryżowe z mozarellą, Skorporami pomidorowymi i dipem bazyliowym

Składniki:
  • 200 g ryżu
  • Skorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 jajko
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Ugotowany ryż wymieszaj z wcześniej namoczonymi i odsączonymi skorporami.
  2. Do masy dodaj jajko, pokrojoną w kostkę mozarellę, sól, pieprz oraz obie papryki.
  3. Wyrób masę, a następnie uformuj z niej kulki, które obtocz w bułce tartej.
  4. Kulki usmaż na głębokim tłuszczu i podawaj z sosem ze zblendowanego jogurtu, czosnku oraz bazylii.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji