Kulki ryżowe z mozarellą, Skorporami pomidorowymi i dipem bazyliowym

Składniki:
  • 200 g ryżu
  • Skorpory pomidorowe z ziołami i czosnkiem
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1 jajko
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżeczce papryki w proszku słodkiej i ostrej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Ugotowany ryż wymieszaj z wcześniej namoczonymi i odsączonymi skorporami.
  2. Do masy dodaj jajko, pokrojoną w kostkę mozarellę, sól, pieprz oraz obie papryki.
  3. Wyrób masę, a następnie uformuj z niej kulki, które obtocz w bułce tartej.
  4. Kulki usmaż na głębokim tłuszczu i podawaj z sosem ze zblendowanego jogurtu, czosnku oraz bazylii.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.