Krem z białych warzyw i z łososiem Składniki:Zupa:1 puszka białej fasoli1 seler1 kg ziemniaków1 cebulaczosnek w płatkach1,5 l bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnegooliwasól, pieprz biały, czosnek granulowanyDodatki:400 g filetu z łososiabrukselkaGroszek ptysiowysól, pieprz, sok z cytryny Wykonanie:Ziemniaki, seler i cebulę pokroić na mniejsze części. Doprawić solą i podsmażyć kilka minut na oliwie.Wlać bulion, dodać czosnek, gotować około 30 min. Zblendować.Brukselkę ugotować na parze, doprawić solą i sokiem z cytryny.Filet z łososia pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Piec w temp. 200°C przez około 15 minut.Zupę nałożyć do misek, na wierzch nałożyć upieczonego łososia oraz brukselkę.Podawać z Groszkiem ptysiowym. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PINSA Z SUCHARKÓWNastępny wpisNastępne DORITO TACOS🌮 Z KURCZAKIEM