Krem z białych warzyw i z łososiem

Składniki:

Zupa:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 seler
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • czosnek w płatkach
  • 1,5 l bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnego
  • oliwa
  • sól, pieprz biały, czosnek granulowany

Dodatki:

  • 400 g filetu z łososia
  • brukselka
  • Groszek ptysiowy
  • sól, pieprz, sok z cytryny

 

Wykonanie:

  1. Ziemniaki, seler i cebulę pokroić na mniejsze części. Doprawić solą i podsmażyć kilka minut na oliwie.
  2. Wlać bulion, dodać czosnek, gotować około 30 min. Zblendować.
  3. Brukselkę ugotować na parze, doprawić solą i sokiem z cytryny.
  4. Filet z łososia pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Piec w temp. 200°C przez około 15 minut.
  5. Zupę nałożyć do misek, na wierzch nałożyć upieczonego łososia oraz brukselkę.
  6. Podawać z Groszkiem ptysiowym.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.