Krem z batatów Składnikiok. 700 ml bulionu warzywnego3 bataty1 cebulaprzyprawy:sól, pieprz, papryka w proszku słodka i ostra, czosnek granulowany, oliwa Do podania:Duuuże Grzanki z pieprzemchorizoburrata lub ricottanatka pietruszki lub bazylia Przygotowanie:W garnku rozgrzać oliwę, wsypać cebulę, zeszklić.Dodać obrane i pokrojone bataty, kilka chwil podsmażyć.Wlać bulion, dodać przyprawy, gotować około 30 minut, aż bataty zmięknął. Zblendować.Chorizo pokroić w plastry, podsmażyć na patelni z dwóch stron.Krem nałożyć na talerz, nałożyć chorizo i burratę, posypać obficie Duuużymi Grzankami z pieprzem. Dodać zioła. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM Z KALAFIORA + KREM Z BURAKANastępny wpisNastępne ZUPA KREM Z DYNI