Krem sułtański z PRL-u

   Składniki

  • 500 ml śmietanki 36%
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 100 g rodzynek
  • 1/2 paczki Biszkoptów bez dodatku cukru
  • 1 szklanka mleka

Przygotowanie:

  1. Rodzynki wsypać do mleka, odstawić na 10 minut, odsączyć.
  2. Śmietankę schłodzić, ubić wraz z cukrem pudrem. Podzielić na pół, do jednej części dodać kakao, wymieszać.
  3. Biszkopty namoczyć w mleku, wyłożyć na dno pucharków.
  4. Wsypać część rodzynek, za pomocą szprycy nałożyć obydwa kremy, udekorować biszkoptem i rodzynkami.
  5. Dodatkowo można oprószyć kakao.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.