Szarlotka z masą budyniową Składniki: Jabłka:1,5 kg jabłek150 g cukru trzcinowego1 łyżka cynamonu2 łyżki masłaMasa budyniowa:1 budyń waniliowy100 g cukru400 ml mlekaKruszonka:100 g cukru pudru100 g masła100 g mąki krupczatkiDodatkowo:½ opakowania sucharków extra delikatesowychokoło 200 ml mleka Przygotowanie:Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać jabłka i cukier, podsmażyć 10 minut. Budyń ugotować wraz z cukrem, lekko przestudzić.Ze składników ma kruszonkę zagnieść kruszonkę.Sucharki namoczyć w mleku i wyłożyć nimi dno brytfanki, wyłożyć jabłka, następnie budyń. Wierzch posypać kruszonką.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 25 minut. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SZARLOTKA Z MASĄ BUDYNIOWĄNastępny wpisNastępne ZUPA CEBULOWO-PIECZARKOWA