Kluski leniwe

                                                                    Składniki:  

  • 500g twarogu półtłustego 
  • 2 jaja 
  • 50g cukru 
  • Szklanka mąki pszennej 
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej 
  • 100g masła 
  • 40g Bułki Tartej Wrocławskiej Bio

Przygotowanie:

  1. Do miski dodać twaróg i jaja. Przy pomocy widelca całość rozdrobnić i połączyć. 
  2. Dodać partiami 4/5 szklanki mąki pszennej i mąkę ziemniaczaną. 
  3. Całość wymieszać do połączenia składników.
  4. Na stolnicy rozsypać pozostałą mąkę. 
  5. Z ciasta uformować długie wałki grube na około 2cm. Pokroić poprzecznie kluski. 
  6. Gotować w lekko osolonej wodzie 30 sekund po wypłynięciu. 
  7. Masło rozpuścić. Wsypać bułkę. Całość podgrzać a następnie dodać kluski. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.