Kluski leniwe Składniki: 500g twarogu półtłustego 2 jaja 50g cukru Szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g masła 40g Bułki Tartej Wrocławskiej Bio Przygotowanie: Do miski dodać twaróg i jaja. Przy pomocy widelca całość rozdrobnić i połączyć. Dodać partiami 4/5 szklanki mąki pszennej i mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać do połączenia składników. Na stolnicy rozsypać pozostałą mąkę. Z ciasta uformować długie wałki grube na około 2cm. Pokroić poprzecznie kluski. Gotować w lekko osolonej wodzie 30 sekund po wypłynięciu. Masło rozpuścić. Wsypać bułkę. Całość podgrzać a następnie dodać kluski. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZUPA KREM Z BATATÓW I MARCHWINastępny wpisNastępne JAJKA FASZEROWANA POD KOŁDERKĄ Z BUŁKI TARTEJ