Kluseczki z Panierem wielozbożowym Składniki:Panier wielozbożowy1 jajko150 g serka ricotty2 łyżki mąki orkiszowej200 ml pomidorów z puszkikilka oliweknieduża cebulaparmezanoliwabazyliasól, pieprz Przygotowanie:Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pomidory, oliwki, przyprawy oraz posiekaną bazylię.Półtorej szklanki panieru wielozbożowego wymieszaj z serkiem, jajkiem oraz mąką, po czym wyrób ciasto.Z powstałego ciasta uformuj małe kluseczki, które ugotuj we wrzącej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch.Odcedzone kluseczki polej sosem pomidorowym, posyp parmezanem i udekoruj świeżymi listkami bazylii. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KUKURYDZIANE AREPY Z AWOKADO I KURCZAKIEMNastępny wpisNastępne FILET Z DORSZA W PANIERZE KUKURYDZIANYM