Kluseczki z Panierem wielozbożowym

Składniki:
  • Panier wielozbożowy
  • 1 jajko
  • 150 g serka ricotty
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • 200 ml pomidorów z puszki
  • kilka oliwek
  • nieduża cebula
  • parmezan
  • oliwa
  • bazylia
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulkę, a następnie dodaj pomidory, oliwki, przyprawy oraz posiekaną bazylię.
  2. Półtorej szklanki panieru wielozbożowego wymieszaj z serkiem, jajkiem oraz mąką, po czym wyrób ciasto.
  3. Z powstałego ciasta uformuj małe kluseczki, które ugotuj we wrzącej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch.
  4. Odcedzone kluseczki polej sosem pomidorowym, posyp parmezanem i udekoruj świeżymi listkami bazylii.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji