Kąski z awokado w Panierze z ciecierzycy

Składniki:
  • 2 duże awokado
  • 1 jajko
  • Panier z ciecierzycy
  • sok cytryny
  • sól, pieprz
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Awokado pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny i oprósz sola oraz pieprzem.
  2. Tak przygotowane awokado namocz w rozmąconym jajku, a następnie obtocz w panierze z ciecierzycy.
  3. Kąski usmaż w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor.
  4. Gotowe podaj z sosem powstałym z jogurtu naturalnego oraz czosnku.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.