Karpatka z groszku ptysiowego

                                                                    Składniki:  

  • 2 opakowania Groszku ptysiowego
  • 700 ml mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 3 łyżki pasty pistacjowej
  • około 400 g truskawek
  • cukier puder

Przygotowanie:

  1. Budynie ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić.
  2. Masło zmiksować na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, zmiksować. Na koniec dodać pastę pistacjową, zmiksować. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać.
  3. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypać jedno opakowanie Groszku ptysiowego. Wyłożyć krem pistacjowy, wsypać drugie opakowanie Groszku ptysiowego, wyrównać. Wierzch oprószyć cukrem pudrem i udekorować truskawkami.
  4. Odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.