Karmelizowane boczniaki w miso Składniki: Grzanki z mąką pełnoziarnistą500 g boczniaków1 puszka białej fasoli1 łyżka ciemnej pasty miso2 łyżki sosu sojowego4 łyżki wody1 łyżeczka cukru trzcinowego2 łyżki oliwy2 ząbki czosnkusok z cytrynysól, pieprznatka pietruszki Przygotowanie:Fasolę odsączyć, dodać czosnek, zmiksować blenderem na gładkie puree. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Pastę miso wymieszać z sosem sojowy i wodą.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać boczniaki, smażyć na dużym ogniu 4 minuty. Posypać je cukrem, smażyć jeszcze 3-4 minuty na złoto.Wlać mieszankę z pastą miso, wymieszać i smażyć na dużym ogniu przez 2-3 minuty, aż woda odparuje. Wyłożyć na puree z fasoli, wierzch posypać obficie grzankami z mąką pełnoziarnistą i natką pietruszki. POMARAŃCZOWE TIRAMISU Z MAMUTKAMI FINGER FOOD SET GOFRY Z SUCHARKÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ŚNIADANIE W STYLU TURECKIMNastępny wpisNastępne PIEROGI GRZYBOWE Z ZASMAŻKĄ