Strona główna » KANAPKI Z SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY I KIEŁBASKAMI W SOSIE POMIDOROWYM
Kanapki z surówką z czerwonej kapusty i kiełbaskami w sosie pomidorowym
Składniki:
10 sztuk Sucharków Extra Delikatesowych
200 g cienkich kiełbasek typu frankfurterki
1 puszka pomidorów
2 cebule
200 g czerwonej kapusty
sok z ½ cytryny
1 łyżka musztardy
1 łyżka oleju
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę cienko poszatkować, dodać do niej sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz, wymieszać.
Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej. Dodać ponacinane kiełbaski. Podsmażyć 2-3 minuty. Dodać cebulę, smażyć około 7 minut, aż lekko się skarmelizuje.
Wówczas dodać pomidory w puszce, doprawić solą i pieprzem, gotować, aż powstanie dość gęsty sos (około 20 minut).
Sucharki podgrzać w nagrzanym piekarniku (3-4 minuty w 200ºC lub na suchej, rozgrzanej patelni).
Położyć na nie porcję czerwonej kapusty. Na wierzchu położyć po kiełbasce z sosem pomidorowym. Podawać na ciepło.