Kanapki na śniadanie

   Składniki

Składniki:

  • opakowanie Sucharków bez dodatku cukrów

Kanapki z halloumi i awokado:

  • halloumi
  • 1 awokado
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu
  • sok z cytryny, sól, pieprz biały
  • oliwa

Kanapki z tofu:

  • 400 g miąższu z dyni
  • Tofu (około 200g)
  • 2-3 pomidory
  • 2-3 łyżki mleka roślinnego
  • czosnek granulowany, pieprz, sól, papryka w proszku słodka i ostra
  • oliwa

Kanapki z wędliną, papryką i orzechami:

  • 2 czerwone papryki
  • garść orzechów włoskich
  • ulubiona wędlina np. szynka cotto
  • listki bazylii
  • czosnek w płatkach suszony lub świeży,
  • pieprz i sól
  • papryka w proszku słodka i ostra
  • oliwa
  •  

Przygotowanie:

Kanapki z halloumi i awokado

  1. Awokado obrać, doprawić, rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem.
  2. Halloumi pokroić na kawałki, usmażyć.
  3. Sucharki posmarować pastą z awokado, położyć halloumi.

Kanapki z tofu:

  1. Dynię pokroić na kawałki, doprawić przyprawami, skropić oliwą, piec w temp. 200 °C przez około 20 minut. Zmiksować blenderem na pastę.
  2. Tofu rozgnieść widelcem, wlać mleko, doprawić, wymieszać. Wylać na rozgrzaną oliwę, smażyć, aż nabierze konsystencji jajecznicy. Na koniec dodać pokrojone pomidory, podsmażyć jeszcze kilka chwil.
  3. Sucharki posmarować pastą z dyni, nałożyć tofucznicę.

Kanapki z wędliną, papryką i orzechami:

  1. Papryki doprawić, skropić oliwą, upiec wraz z czosnkiem w temp. 220°C przez ok. 20 minut.
  2. Zmiksować blenderem wraz z orzechami.
  3. Sucharki posmarować pastą z papryki, nałożyć szynkę, udekorować listkami bazylii.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.