Kanapeczki z kremowym serkiem i mini szaszłykami z kurczaka i warzyw

Składniki:
  • opakowanie Skorporów pszennych
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • około 100 g pieczarek
  • około 150 g piersi z kurczaka
  • około 200 g kremowego serka (np. koziego)
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • olej
  • sezam
  • sól, pieprz
  • namoczone w wodzie wykałaczki/patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą. Wszystkie składniki nadziewać na patyczki. Skropić olejem. Zgrillować.

  2. Skorpory posmarować serkiem, ułożyć na nich ciepłe szaszłyki, posypać prażonym sezamem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.