Kanapeczki z kremowym serkiem i mini szaszłykami z kurczaka i warzyw

Składniki:
  • opakowanie Skorporów pszennych
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • około 100 g pieczarek
  • około 150 g piersi z kurczaka
  • około 200 g kremowego serka (np. koziego)
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • olej
  • sezam
  • sól, pieprz
  • namoczone w wodzie wykałaczki/patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

  1. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka. Warzywa pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą. Wszystkie składniki nadziewać na patyczki. Skropić olejem. Zgrillować.

  2. Skorpory posmarować serkiem, ułożyć na nich ciepłe szaszłyki, posypać prażonym sezamem.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji