Kanapeczki z cytrynową ricottą i bobem Składniki: Sucharki extra delikatesoweokoło 500 g bobu250 g ricotty1 cytryna2 małe czerwone cebule1 płaska łyżeczka cukruoliwa1 łyżeczka czosnku suszonegosól, pieprz Przygotowanie:Bób ugotować na miękko, obrać ze skórek. Doprawić solą i pieprzem.Ricottę włożyć do miski, dodać sok i skórkę z cytryny. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, wymieszać.Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oliwie, gdy się zeszkli dodać cukier i smażyć jeszcze kilka minut, aż zmięknie.Sucharki posmarować ricottą, wyłożyć bób, a na wierzch cebulę. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni JOGURTOWE CIASTO NA SUCHARKACH Z MALINAMI I GALARETKĄNastępny wpisNastępne PARFAIT CHAŁWOWE Z MALINAMI I BISZKOPTAMI