Kanapeczki z chrzanowym serkiem, pieczoną dynią i pestkami granatu

                                                                    Składniki: 

·         Około 10-12 sztuk bułeczek pomidorowych

·         Około 200 g kremowego serka

·         2-3 łyżki jogurtu greckiego

·         Kawałek dyni (około 250 g)

·         Pestki z połówki granatu

·         3 ząbki czosnku

·         Sól, pieprz

·         Oliwa

·         Natka pietruszki do dekoracji

 

 

Przygotowanie:

  1. Dynię pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
  2. Następnie dynię skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 °C i zapiekać około 10 minut.
  4. Jogurt wymieszać z serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 
  5. Posmarować nim Chrupiące bułeczki, ułożyć upieczoną dynię, wierzch posypać pestkami granatu i udekorować natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.