Kanapeczki z chrzanowym serkiem, pieczoną dynią i pestkami granatu Składniki: · Około 10-12 sztuk bułeczek pomidorowych· Około 200 g kremowego serka· 2-3 łyżki jogurtu greckiego· Kawałek dyni (około 250 g)· Pestki z połówki granatu· 3 ząbki czosnku· Sól, pieprz· Oliwa· Natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie:Dynię pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaNastępnie dynię skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 °C i zapiekać około 10 minut.Jogurt wymieszać z serkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować nim Chrupiące bułeczki, ułożyć upieczoną dynię, wierzch posypać pestkami granatu i udekorować natką pietruszki. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni HALLOUMI Z CUKINIĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMINastępny wpisNastępne NALEŚNIKOWE SAKIEWKI Z JABŁKAMI PANIEROWANE W BUŁCE TARTEJ I CYNAMONIE