Kanapeczki po azjatycku z sałatką z czerwonej kapusty i grzybów Mun z dressingiem sojowym i tofu

Składniki: 
 
  • Opakowanie Chrupiących Bułeczek czosnkowych
  • Około 300 g czerwonej kapusty
  • 100 g tofu
  • ½ czerwonej cebuli
  • Około 50 g grzybów Mun
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżki miodu
  • Szczypta chilli
  • Sezam
  • 1-2 łyżki oleju sezamowego

Przygotowanie:

  1. Grzyby Mun zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut. Opłukać po czym gotować 15 minut. Odcedzić, pokroić w cienkie paski.      

  2. Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w cienkie paski, a tofu w kostkę.

  3. Sos sojowy, ocet, miód i chilli wymieszać.

  4. Na patelni rozgrzać olej. Dodać tofu, smażyć około 10 minut, aż nabierze złotego koloru. Zdjąć z patelni.

  5. Na patelnię dodać kapustę i cebulę, smażyć około 10-15 minut mieszając, aż kapusta lekko zmięknie. Dodać grzyby i dressing. Wszystko wymieszać, dodać tofu, ponownie wymieszać.    

  6. Przełożyć na Bułeczki czosnkowe (można je wcześniej wstawić na kilka minut do piekarnika), wierzch posypać sezamem. 

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.