Strona główna » KANAPECZKI PO AZJATYCKU Z SAŁATKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY I GRZYBÓW MUN Z DRESSINGIEM SOJOWYM I TOFU
Kanapeczki po azjatycku z sałatką z czerwonej kapusty i grzybów Mun z dressingiem sojowym i tofu
Składniki:
Opakowanie Chrupiących Bułeczek czosnkowych
Około 300 g czerwonej kapusty
100 g tofu
½ czerwonej cebuli
Około 50 g grzybów Mun
6 łyżek sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
2 łyżki miodu
Szczypta chilli
Sezam
1-2 łyżki oleju sezamowego
Przygotowanie:
Grzyby Mun zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut. Opłukać po czym gotować 15 minut. Odcedzić, pokroić w cienkie paski.
Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w cienkie paski, a tofu w kostkę.
Sos sojowy, ocet, miód i chilli wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać tofu, smażyć około 10 minut, aż nabierze złotego koloru. Zdjąć z patelni.
Na patelnię dodać kapustę i cebulę, smażyć około 10-15 minut mieszając, aż kapusta lekko zmięknie. Dodać grzyby i dressing. Wszystko wymieszać, dodać tofu, ponownie wymieszać.
Przełożyć na Bułeczki czosnkowe (można je wcześniej wstawić na kilka minut do piekarnika), wierzch posypać sezamem.