Kanapeczki po azjatycku z sałatką z czerwonej kapusty i grzybów Mun z dressingiem sojowym i tofu

Składniki: 
 
  • Opakowanie Chrupiących Bułeczek czosnkowych
  • Około 300 g czerwonej kapusty
  • 100 g tofu
  • ½ czerwonej cebuli
  • Około 50 g grzybów Mun
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżki miodu
  • Szczypta chilli
  • Sezam
  • 1-2 łyżki oleju sezamowego

Przygotowanie:

  1. Grzyby Mun zalać wrzącą wodą, odstawić na 10 minut. Opłukać po czym gotować 15 minut. Odcedzić, pokroić w cienkie paski.      

  2. Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w cienkie paski, a tofu w kostkę.

  3. Sos sojowy, ocet, miód i chilli wymieszać.

  4. Na patelni rozgrzać olej. Dodać tofu, smażyć około 10 minut, aż nabierze złotego koloru. Zdjąć z patelni.

  5. Na patelnię dodać kapustę i cebulę, smażyć około 10-15 minut mieszając, aż kapusta lekko zmięknie. Dodać grzyby i dressing. Wszystko wymieszać, dodać tofu, ponownie wymieszać.    

  6. Przełożyć na Bułeczki czosnkowe (można je wcześniej wstawić na kilka minut do piekarnika), wierzch posypać sezamem. 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji