Jogurtowe ciasto na sucharkach z malinami i galaretką Składniki: 2/3 opakowania Sucharków bez dodatku cukru1 l jogurtu naturalnego250 g świeżych malindo smaku, według uznania: cukier, ksylitol, erytrytol, miód lub inny słodzik40 g żelatyny rozpuszczone w 60 ml gorącej wody2 galaretki o smaku malinowym + 700 ml gorącej wody Przygotowanie:Połowę malin rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem. Dosłodzić wg uznania. Dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić do lodówki do stężenia.Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć warstwę sucharków. Wylać tężejącą masę jogurtową, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do lodówki do stężenia.Wylać tężejącą galaretkę na masę jogurtową, wyłożyć pozostałe maliny, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KOTLETY WARZYWNE Z SOSEM Z RABARBARU I TRUSKAWEK Z PUREE BROKUŁOWYMNastępny wpisNastępne KANAPECZKI Z CYTRYNOWĄ RICOTTĄ I BOBEM