Jogurtowe ciasto na sucharkach z malinami i galaretką

                                                                    Składniki:  

  • 2/3 opakowania Sucharków bez dodatku cukru
  • 1 l jogurtu naturalnego
  • 250 g świeżych malin
  • do smaku, według uznania: cukier, ksylitol, erytrytol, miód lub inny słodzik
  • 40 g żelatyny rozpuszczone w 60 ml gorącej wody
  • 2 galaretki o smaku malinowym + 700 ml gorącej wody

Przygotowanie:

  1. Połowę malin rozgnieść widelcem, wymieszać z jogurtem. Dosłodzić wg uznania. Dodać żelatynę, wymieszać. Odstawić do lodówki do stężenia.
  2. Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć warstwę sucharków. Wylać tężejącą masę jogurtową, wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  3. Galaretki rozpuścić w wodzie. Odstawić do lodówki do stężenia.
  4. Wylać tężejącą galaretkę na masę jogurtową, wyłożyć pozostałe maliny, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.