Imprezowa przekąska Dragon 🐉🔥🐉🔥

Dip serowy🧀:

  • 200 g sera typu cheddar
  • 50 g sera gorgonzola
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz biały, szczypta papryki w proszku słodkiej

Dip oliwkowy🫒:

  • 150 g odsączonych oliwek czarnych
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

Dip paprykowy🌶️:

  • 2 czerwone papryki
  • 100 ml passaty pomidorowej
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz, papryka w proszku słodka i ostra, szczypta cukru

Przygotowanie:

Dip serowy🧀: wszystkie składniki umieścić w garnuszku, podgrzewać do rozpuszczenia.

Dip oliwkowy🫒: wszystkie składniki zblendować.

Dip paprykowy🌶️:

  1. Paprykę z czosnkiem🧄 umieścić w naczyniu do zapiekania, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.
  2. Piec w temp. 220 °C przez około 20 minut.
  3. Wyjąć z piekarnika, usunąć gniazda nasienne, pokroić.
  4. Włożyć do rondelka, wlać passatę, dodać przyprawy, gotować aż sos się zredukuje.
  5. Zblendować.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.