Hummus z pieczonymi pomidorkami i groszkiem ptysiowym Składniki:350 g ugotowanej ciecierzycy3-4 łyżki pasty tahini3-4 ząbki czosnku3 łyżki oliwysok z ½ cytrynysól, pieprz300 g pomidorków koktajlowych50 g Groszku ptysiowego Przygotowanie:Pomidorki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić dwiema łyżkami oliwy, doprawić solą i pieprzem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC na około 10-15 minut.Ciecierzycę, tahini, czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz umieścić w naczyniu, zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.Przełożyć na talerz. Na hummus położyć upieczone pomidorki, skropić oliwą, posypać obficie Groszkiem ptysiowym. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRZANKI Z PASTĄ Z BOBU I GRILLOWANĄ BRZOSKWINIĄNastępny wpisNastępne WARSTWOWY RÓŻOWO-FIOLETOWY PUDDING CHIA