Hot dogi z panierowanymi kawałkami kurczaka

                                                                    Składniki:  

  • 5 sztuk bułek do hot dogów
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 2 jajka
  • Około 100 g Panieru z ciecierzycy
  • Sałata lodowa
  • Marchewka
  • Zielony ogórek
  • 100 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 70 g majonezu
  • Sok z ½ cytryny
  • Skórka otarta z cytryny
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze, podłużne kawałki. Doprawić przyprawą do kurczaka, zanurzyć w rozkłóconym jajku, obtoczyć w Panierze z ciecierzycy, usmażyć na złoty kolor.
  2. Sałatę poszatkować. Marchewkę pokroić w cienkie słupki. Ogórek – w plastry. Warzywa doprawić solą i pieprzem.
  3. Jogurt naturalny, majonez, sok i skórkę z cytryny oraz pieprz cytrynowy wymieszać.
  4. Bułki do hot dogów podgrzać, nałożyć warzywa, kawałki kurczaka, polać sosem cytrynowym. Posypać natką pietruszki.
  5.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.