Strona główna » HOT DOGI Z PANIEROWANYMI KAWAŁKAMI KURCZAKA
Hot dogi z panierowanymi kawałkami kurczaka
Składniki:
5 sztuk bułek do hot dogów
500 g piersi z kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
2 jajka
Około 100 g Panieru z ciecierzycy
Sałata lodowa
Marchewka
Zielony ogórek
100 g jogurtu naturalnego gęstego
70 g majonezu
Sok z ½ cytryny
Skórka otarta z cytryny
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
Natka pietruszki
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze, podłużne kawałki. Doprawić przyprawą do kurczaka, zanurzyć w rozkłóconym jajku, obtoczyć w Panierze z ciecierzycy, usmażyć na złoty kolor.
Sałatę poszatkować. Marchewkę pokroić w cienkie słupki. Ogórek – w plastry. Warzywa doprawić solą i pieprzem.
Jogurt naturalny, majonez, sok i skórkę z cytryny oraz pieprz cytrynowy wymieszać.
Bułki do hot dogów podgrzać, nałożyć warzywa, kawałki kurczaka, polać sosem cytrynowym. Posypać natką pietruszki.