Halloweenowe babeczki Składniki½ opakowania Sucharków extra delikatesowych160 g mąki pszennej130 g cukru160g masła120 g mleka1 jajko1 łyżeczka sody oczyszczonej½ łyżeczki proszkuniebieski barwniksóllukier + niebieski i czarny barwnik do dekoracji Przygotowanie:Sucharki bardzo drobno skruszyć (najlepiej w malakserze). Wsypać do miski, dodać wszystkie suche składniki, wymieszać.Mleko, roztopione masło i jajko wymieszać trzepaczką, dodać do suchych składników, wymieszać.Nałożyć ciasto do papilotek na muffiny, piec w temp. 180C przez około 30 minut.Ostudzić. Udekorować lukrem. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni S’MORESNastępny wpisNastępne DOMEK BABY JAGI