Halloweenowe babeczki

   Składniki

  • ½ opakowania Sucharków extra delikatesowych
  • 160 g mąki pszennej
  • 130 g cukru
  • 160g masła
  • 120 g mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki proszku
  • niebieski barwnik
  • sól
  • lukier + niebieski i czarny barwnik do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Sucharki bardzo drobno skruszyć (najlepiej w malakserze). Wsypać do miski, dodać wszystkie suche składniki, wymieszać.
  2. Mleko, roztopione masło i jajko wymieszać trzepaczką, dodać do suchych składników, wymieszać.
  3. Nałożyć ciasto do papilotek na muffiny, piec w temp. 180C przez około 30 minut.
  4. Ostudzić. Udekorować lukrem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.