Grzanki ze zrollowanym omletem szpinakowym

Składniki:
  • 8-10 sztuk Chrupiących Bułeczek czosnkowych
  • 5 jajek
  • 300 g świeżych liści szpinaku
  • 100 g sera typu feta
  • 80 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Chrupiące bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 8 minut. Ser feta wymieszać z jogurtem, posmarować nim grzanki.
  2. Jajka wbić do wysokiego naczynia, dodać szpinak, całość zmiksować blednerem. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Na patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną, smażyć na wolnym ogniu około 5 minut aż omlet się zetnie.
  4. Zrolować go na patelni za pomocą łopatki. Zdjąć na deskę. Pokroić, a następnie ułożyć na Chrupiących Bułeczkach.
  5. Wierzch posypać szczypiorkiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.