Grzanki ze zrollowanym omletem szpinakowym

Składniki:
  • 8-10 sztuk Chrupiących Bułeczek czosnkowych
  • 5 jajek
  • 300 g świeżych liści szpinaku
  • 100 g sera typu feta
  • 80 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka masła
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Chrupiące bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 8 minut. Ser feta wymieszać z jogurtem, posmarować nim grzanki.
  2. Jajka wbić do wysokiego naczynia, dodać szpinak, całość zmiksować blednerem. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Na patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną, smażyć na wolnym ogniu około 5 minut aż omlet się zetnie.
  4. Zrolować go na patelni za pomocą łopatki. Zdjąć na deskę. Pokroić, a następnie ułożyć na Chrupiących Bułeczkach.
  5. Wierzch posypać szczypiorkiem.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji