Grzanki ze zrollowanym omletem szpinakowym Składniki:8-10 sztuk Chrupiących Bułeczek czosnkowych5 jajek300 g świeżych liści szpinaku100 g sera typu feta80 g jogurtu greckiego1 łyżka masłaszczypioreksól, pieprz Przygotowanie:Chrupiące bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 8 minut. Ser feta wymieszać z jogurtem, posmarować nim grzanki.Jajka wbić do wysokiego naczynia, dodać szpinak, całość zmiksować blednerem. Doprawić solą i pieprzem.Na patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną, smażyć na wolnym ogniu około 5 minut aż omlet się zetnie.Zrolować go na patelni za pomocą łopatki. Zdjąć na deskę. Pokroić, a następnie ułożyć na Chrupiących Bułeczkach.Wierzch posypać szczypiorkiem. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRZANKI Z MASŁEM ORZECHOWYMNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z RUKOLĄ, ARBUZEM, BEKONEM