Grzanki z Sucharków bez dodatku cukrów z szynką parmeńską, nektarynkami i cytrynowym dressingiem Składniki:Sucharki bez dodatku cukrów2 łyżki masła2 nektarynki100g szynki parmeńskiejpół szklanki jogurtu naturalnego2 ząbki czosnku50g sera typu feta3 łyżki posiekanych orzechów laskowych3 łyżki soku z cytryny łyżeczka miodu1 łyżka oliwyświeża miętasól, pieprz Przygotowanie:Na patelni rozpuść masło i usmaż na nim sucharki, które następnie ułóż na talerzu.Na każdy sucharek nałóż łyżkę jogurtu naturalnego wymieszanego drobno posiekanym czosnkiem, następnie kawałki nektarynek i szynkę parmeńską.Całość ozdób listkami mięty, posyp pokruszonym serem feta i delikatnie polej dressingiem powstałym z cytryny, miodu, oliwy soli oraz pieprzu.Na koniec sucharki posyp posiekanymi orzechami. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TACOS Z KURCZAKIEM I CHRUPIĄCĄ SAŁATKĄ Z SKORPORAMINastępny wpisNastępne ŻÓŁTE CURRY Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GRZANKAMI ZIOŁOWYMI