Grzanki z pieczonym camembertem i żurawiną

Składniki:  
  • 10-12 sztuk sucharków extra delikatesowych
  • 200-220 g serka camembert
  • 100 g świeżej żurawiny
  • Około 60 g orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • Opcjonalnie listki mięty

Przygotowanie:

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą.
  2. Za pomocą pędzelka posmarować sucharki.
  3. Położyć pokrojony na cząstki ser camembert, żurawinę.
  4. Całość zapiekać około 10 min w temp. 200 °C.
  5. Po wyjęciu posypać obficie posiekanymi orzechami włoskimi. Dodatkowo można udekorować listkami mięty.
  6.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.