Grzanki z pastą z bobu i grillowaną brzoskwinią

Składniki:
  • 300 g ugotowanego i obranego z łupinek bobu
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • Sól, pieprz
  • 2 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka masła
  • 50 g Grzanek pszennych

Przygotowanie:

  1. Bób, czosnek, natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz umieścić w jednym naczyniu, zmiksować za pomocą blendera na dość gładką masę. Przełożyć na talerz.
  2. Na patelni grillowej rozpuścić masło, ułożyć pokrojone na ćwiartki brzoskwinie, smażyć około 2 minuty z każdej strony.
  3. Położyć na paście z bobu, posypać obficie Grzankami pszennymi, opcjonalnie można posypać wierzch posiekaną natka pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.