Granola owsiano - migdałowa z Grzankami

Składniki:
  • 1 szklana rozdrobnionych płatków owsianych
  • Grzanki pszenne
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • pół szklanki posiekanych migdałów
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • do podania: jogurt naturalny i świeże owoce sezonowe

Przygotowanie:

  1. Oba rodzaje płatków, migdały oraz grzanki wsyp do miski, dodaj miód i olej kokosowy – całość dokładnie wymieszaj.
  2. Granolę wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10 minut (w trakcie pieczenia przemieszaj granolę dwa razy).
  3. Do miseczek nałóż jogurt oraz wcześniej przygotowaną granolę, całość udekoruj sezonowymi owocami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji