Granola owsiano - migdałowa z Grzankami

Składniki:
  • 1 szklana rozdrobnionych płatków owsianych
  • Grzanki pszenne
  • 2 łyżki płatków jaglanych
  • pół szklanki posiekanych migdałów
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • do podania: jogurt naturalny i świeże owoce sezonowe

Przygotowanie:

  1. Oba rodzaje płatków, migdały oraz grzanki wsyp do miski, dodaj miód i olej kokosowy – całość dokładnie wymieszaj.
  2. Granolę wyłóż na blaszkę i piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10 minut (w trakcie pieczenia przemieszaj granolę dwa razy).
  3. Do miseczek nałóż jogurt oraz wcześniej przygotowaną granolę, całość udekoruj sezonowymi owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.