Gnocchi w lekkim sosie śmietanowym z zieloną fasolką i chrupiącą posypką Składniki:500 g ziemniakówokoło 50 g mąki pszennej1 jajko½ łyżeczki soliokoło 150 ml śmietany 30%około 50 g gorgonzoli½ cebuli1 łyżka olejuokoło 250 g zielonej fasolki szparagowejokoło 2-3 łyżki masłaokoło 4-5 łyżek Panieru z ciecierzycysól, pieprz Przygotowanie:Ziemniaki obierz, ugotuj, ostudź a następnie przeciśnij przez praskę.Dodaj do nich jajko, mąkę i sól, zagnieć ciasto.Podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na wałeczki i podziel na małe kluski.Kluseczki lekko dociśnij widelcem, tak aby powstał na nich wzorek (lub użyj do tego deseczki do gnocchi).Wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i gotuj do momentu wypłynięcia na wierzch.Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju, następnie wlej śmietanę i dodaj gorgonzolę.Dopraw solą i pieprzem.Gotuj około 5-7 minut do rozpuszczenia sera, następnie wrzuć na patelnię gnocchi, wymieszaj, przełóż na talerz.Fasolkę ugotuj na parze.Masło rozpuść, następnie dodaj do niego Panier z ciecierzycy, dopraw sola i pieprzem.Smaż około 3-4 minuty do momentu zrumienienia.Posyp fasolkę. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PANIEROWANE MŁODE WARZYWA Z DIPEM Z AWOKADO I SOSEM TZATZIKINastępny wpisNastępne TOSTY Z AWOKADO, SZPARAGAMI, JAJKIEM POCHE I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ